NRK-artikkel om kroppsanalyse

På nrk.no kunne vi i forrige uke lese om KK-journalist Ida Bergesen som hadde gjennomført kroppsanalyse og fått ulike resultater avhengig av hvilken maskin hun hadde brukt. Ida som trener daglig og spiser sunt fikk beskjed om at hennes fysiologiske alder var 10 år eldre og at hun veide 10 kilo for mye. I artikkelen understreker professor Jorunn Sundgot-Borgen viktigheten av god veiledning og faglig kompetanse når en tar slike tester. Dette for å unngå feiltolkning og få en bedre forståelse av resultatene.

Overvekt og livsstilsendring

Paradis Helse har høy fagkompetanse på helse og livsstil. Vi ønsker å hjelpe deg med å ta riktige valg i hverdagen som kan bidra til et lettere liv med mindre stress, mer aktivitet og et variert kosthold. Tall fra HUNT-undersøkelsene (Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag) viser at vi nordmenn veier mer enn før. Dessverre er det ofte slik at vekten faktisk ofte ER mer fett enn muskler. Dette betyr ikke at en ikke kan akseptere å ha litt fett på kroppen, langt ifra, et sunt forhold til egen kropp er noe å trakte etter. Viser det seg derimot at fettet er lagret rundt livsviktige organer og utgjør økt helserisiko for diabetes type 2, hjerte- og karsykdommer – da er kanskje tiden inne for å endre noen vaner.

Hvordan analyseres kroppsammensetning?

Kroppsammensetningsanalyse fungerer ved at maskinen sender svakstrøm gjennom kroppen som møter ulik motstand i vann, muskulatur og fett. Kroppens innhold av vann, skjelettmuskulatur, fordeling av fettfri masse, fettprosent, organfett med mer, kommer frem av analysen. Dette gir en indikasjon på kroppsammensetningen din. Resultatene kan gi en pekepinn på om du har en balansert livsstil eller økt risiko for metabolsk syndrom. Verdiene kan også brukes som verktøy i opptrening etter skade eller operasjon, for å vise fordeling av muskulatur, muskelsvinn og/eller økning av muskulatur som følge av trening. Paradis Helse har valgt å gå til innkjøp av maskinen InBody770 som er gullstandard for slike kroppsanalyser i dag. Denne kroppsskanneren brukes i forskning, blant annet for å gi presise mål på fettprosent hos deltakerne i HUNT-studiene.

Trenger du motivasjon?

For mange kan det være motiverende og se at egeninnsats utgjør en forskjell ved å sammenligne startmålinger med InBody med nye målinger uker eller måneder med endringer i livsstil. Hos oss er InBody-analyse inkludert i behandlingstimer ved forespørsel. Time for InBody-analyse koster 350,-. Det tar ca 15 minutter inkludert forklaringer, og du kan bestille time på nettsidene våre, under timebestilling. InBody skal ikke brukes av gravide eller personer med pacemaker. Ønsker du å vite mer om kroppsammensetningsanalyse og om det er noe for deg? Les mer på InBody sine nettsider her.