Gruppetimer

Å trene sammen med andre er sosialt og kan øke motivasjonen. Paradis Helse har et bredt utvalg av gruppetimer som fokuserer på ulike helsefaktorer som kondisjon, styrke, bevegelighet, pust og avspenning.

Informer instruktøren om det er noe de bør ta hensyn til.

Det er maks 6 deltakere per gruppe. Timen må bookes innen to timer før timen starter.

Hvordan melde seg på time i Mindbody?

  1. Trykk på knappen over, «Påmelding gruppetimer via Mindbody»
  2. Logg inn med e-post og passord evt opprett bruker «Create account»
  3. Søk opp Paradis Helse
  4. Meld deg på ønsket time ved å trykk på «Book»

Du kan også melde deg på timer og kjøpe klippekort/medlemskap per mobiltelefon via appen Mindbody:

  1. Last ned appen «Mindbody» i Appstore/Playstore
  2. Logg inn eller opprett bruker
  3. Kjøp klippekort/medlemskap eller book deg på ønsket time ed å trykke på «Book»

Hvorfor bør jeg trene?

Styrke- og kondisjonstrening er per i dag det som er bevist å gi flest helsegevinster mtp smertereduksjon, økt funksjon, forebygging og bedring av livsstilssykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdom. Aktivitet gir økt velvære, bedre søvn og ikke minst en sterkere kropp som tåler mer. Informer oss om det er noe du savner på timeplanen vår.

Vi har timer som passer for alle. Øvelser og intensitet tilpasses den enkelte i alle gruppene. Hver gruppe har maks 10 deltakere slik at du får tett oppfølging i gruppetimene.

Styrketrening anbefales de som ønsker å bli sterkere og få mer muskelmasse. Kondisjonstrening gir bedre lunge-, hjerte- og hjernefunksjon. Bevegelighet kan motvirke spenninger i muskler, stivhet i ledd og redusere smerter. Arbeid med pust, holdning og oppmerksomt nærvær som inngår i yoga kan gi bedre håndtering av stressende hverdagssituasjoner, økt kroppsbevissthet og kontakt med seg selv.

25 min

Basistrening 50+

Timen er ledet av fysioterapeut. En fin time der en fokuserer på hele kroppen med oppvarming til musikk, tøyning, balansetrening, styrketrening og avspenning til slutt (60 min). Passer for alle, også deg som er under 50 år! Timen foregår i sal.

30 min

Stretching / Core

Denne timen fokuserer mest på tøyning. Den er rett etter POWER-lørdag, og mange ønsker å gå på denne timen etter en hard økt. Her fokuserer vi på stretching av muskler og ledd og noe avspenning.

55 min

POWER-lørdag

Effektiv, artig og motiverende fullkroppstrening for alle. Vi rullerer på instruktør, så timen blir variert fra gang til gang, men det blir alltid noe styrke og kondisjon. Fin måte å starte helgen på!

45 min

Sirkeltrening – Kondisjon

Kom i form med denne timen! Sirkeltrening hvor vi tar i bruk kondisjonsapparater, som Skillrun, Skillmill tredemølle og Skillrow romaskin, samt andre øvelser som garantert får pulsen din opp, uansett utgangspunkt.

45 min

Sirkeltrening – Styrke

Sirkeltrening for både nybegynnere og erfarne mosjonister. En økt med fokus på styrke, men også fleksibilitet, balanse og utholdenhet. Fysioterapeut følger deg opp ift belastning og teknikk, og du lærer øvelser som kan tas med videre i egentrening.

45 min

Tabata m/ Stretching

Intervall-økt. En tabata består av 8 runder med 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Med motiverende musikk og få pauser er dette en treningsform som er rask, men effektiv. Og ikke minst, utrolig gøy. Etter Tabataen (ca 30 min) bruker vi ca 15 min på uttøyning.

30 min

Tabata i sal

Intervall-økt. En tabata består av 8 runder med 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Med motiverende musikk og få pauser er dette en treningsform som er rask, men effektiv. Og ikke minst, utrolig gøy. Tabata i sal er en gruppetime med fokus på å styrke hele kroppen med kroppsvekt.

30 min

Styrke bein

Timen er ledet av fysioterapeut. Her fokuseres det på stabilitet og styrke i lår- og setemuskulatur gjennom funksjonell bevegelighetstrening. Passer for deg som ønsker å styrke bein.

30 min

Styrke armer

Timen er ledet av fysioterapeut. Trening med fokus på armer og overkropp.

60 min

Yoga

Grunnleggende yogaøvelser i moderat tempo. Vi starter med enkle øvelser, bygger etter hvert på og setter sammen flere øvelser og sekvenser. Derfor anbefales det å følge timen regelmessig. Yoga kan bidra til bedre holdning, kjernemuskulatur og søvn. Fokus på pust og avsluttes med kort avspenning. Timen tilrettelegges for alle, men ved helseutfordringer/skader ta gjerne kontakt eller prøv Restorative yoga.

60 min

Restorative Yoga (for alle nivå)

En stressreduserende, deilig yogaøkt i rolig tempo med fokus på pust, tilstedeværelse og oppmerksomhet. Vi veksler på aktiv og myk bevegelse og det å støtte opp og åpne kroppen ved hjelp av utstyr som bolstre, pledd, klosser og belter. Avsluttes med liggende avspenning. Passer for alle, også ved helseutfordringer/skader.

45 min

Yin Yoga (for alle nivå)

Yin Yoga er en rolig og populær yogaform med fokus på passive strekkøvelser for rygg, hofter, skuldre, nakke samt god pusteteknikk. De passive stillingene blir holdt over tid med eller uten hjelpemiddel. Stive områder får økt sirkulasjon og gjenvinner bevegelighet.