Gruppetimer

Aktivitet bidrar til mestring og glede. Å trene sammen med andre er sosialt og kan øke motivasjonen. Paradis Helse har et utvalg gruppetimer som er utviklet for å gi variert trening. Timene fokuserer på ulike helsefaktorer som kondisjon, styrke, bevegelighet, holdning, pust og avspenning.

Informer instruktøren om det er noe de bør ta hensyn til.

Det er maks 12 deltakere per gruppe og må bestilles innen to timer før timen starter.

Hvorfor bør jeg trene?

Styrke- og kondisjonstrening er per i dag det som er bevist å gi flest helsegevinster med tanke på smertereduksjon, økt funksjon, forebygging og bedring av livsstilssykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdom. Aktivitet gir økt velvære, bedre søvn og ikke minst en sterkere kropp som tåler mer. I perioder trengs en kombinasjon lavdosert og høyintensitets trening. Informer oss om det er noe du savner på timeplanen vår.

Vi har timer som passer for alle. Øvelser og intensitet tilpasses den enkelte i alle gruppene. Hver gruppe har maks 12 deltakere slik at du får tett oppfølging i gruppetimene.

Styrketrening anbefales de som ønsker å bli sterkere og få mer muskelmasse. Dette er ekstra viktig for å kunne være så selvstendig som mulig når en blir eldre. Kondisjonstrening gir bedre lunge-, hjerte- og hjernefunksjon. Bevegelighet kan motvirke spenninger i muskler, stivhet i ledd og redusere smerter. Arbeid med pust, holdning og oppmerksomt nærvær som inngår i yoga kan gi bedre håndtering av stressende hverdagssituasjoner, økt kroppsbevissthet og kontakt med seg selv.

55 min

Bootcamp

En time med høy intensitet og flere repetisjoner med blant annet kettlebells og egen kroppsvekt. Her brukes øvelser som pushups, pullups, kettlebellsving, burpees og hoppetau for å øke styrke og kondisjon. Denne timen passer for deg som ønsker en utfordrende og effektiv treningsøkt.

30 min

Trygg Trening – Kne og Hofte

Trygg Trening er opptreningstimer ledet av fysioterapeut. Trygg Trening – Kne og Hofte passer for deg som plages med stivhet og/eller smerter i knær og/eller hofter. Her fokuseres det på stabilitet og styrke i lår- og setemuskulatur gjennom funksjonell bevegelighetstrening.

60 min

Yoga

Grunnleggende yogaøvelser i moderat tempo. Timen tilrettelegges for alle. Vi starter med enkle øvelser, bygger etter hvert på og setter sammen flere øvelser og sekvenser. Derfor anbefales det å følge timen regelmessig. Yoga kan bidra til bedre holdning, kjernemuskulatur og søvn. Fokus på pust og avsluttes med kort avspenning.

45 min

Sirkeltrening – Styrke

Sirkeltrening for både nybegynnere og erfarne mosjonister. Øvelsene gjennomføres med treningsapparater og Omniastativet. Her trener du styrke, fleksibilitet, balanse og utholdenhet. Fysioterapeut følger deg opp ift belastning og teknikk, og du lærer øvelser som kan tas med videre i egentrening.

30 min

Tabata – Styrke

En tabata består av åtte runder med 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Med gøy musikk og få pauser er dette en treningsform som er rask, men effektiv. Og ikke minst, utrolig gøy. Tabata – styrke er en gruppetime med fokus på å styrke hele kroppen, samt vi får opp pulsen.

30 min

Trygg Trening – Nakke og Skulder

Trygg Trening er opptreningstimer ledet av fysioterapeut. Trygg Trening – Nakke og Skulder passer for deg som plages med stivhet og smerter i skulder- og nakkeområdet. Her settes det fokus på å myke opp muskulatur gjennom funksjonell bevegelighetstrening.

55 min

Basistrening 50+

Enkel kondisjon-, styrke- og balansetrening for deg over 50 år! Her trener du trygt og effektivt i gruppe med fysioterapeut og varierte øvelser i eget tempo.

30 min

Mage / Rygg

Dette er en time med fokus på funksjonelle øvelser for å styrke rygg- og kjernemuskulatur. Her utføres mageøvelser, stabiliserende ryggøvelser og øvelser for bedre bekkenbunsmuskulatur.

45 min

Sirkeltrening – Kondisjon

Kom i form med denne timen! Dette er sirkeltrening hvor vi tar i bruk Skillrun og Skillmill tredemølle samt Skillrow romaskin med mer. Vi bruker utstyret fra Technogym, og viser hvordan tilleggsfunksjoner kan gjøre treningen din mer variert og spennende. Her får du garantert pulsen opp!

25 min

Dynamic Stretching

Enkel bevegelighetstrening der det jobbes dynamisk og statistisk for å øke bevegelsesutslag. Timen passer for alle med friske ledd.

30 min

Trygg Trening – Rygg

Trygg Trening er opptreningstimer ledet av fysioterapeut. Trygg Trening – Rygg passer for deg som har ryggplager eller ønsker å forebygge det. Du får trent styrke og bevegelighet i ryggen på en trygg og skånsom måte. Timen er uten hopp og løp, og fokuserer på normalisering av bevegelsesmønstre.

60 min

Restorative Yoga (for alle nivå)

En stressreduserende, deilig yogaøkt i rolig tempo med fokus på pust, tilstedeværelse og oppmerksomhet. Vi veksler på aktiv og myk bevegelse og det å støtte opp og åpne kroppen ved hjelp av utstyr som bolstre, pledd, klosser og belter. Avsluttes med liggende avspenning.

45 min

Kroppsvekttrening – Styrke og Bevegelighet

En time med kroppsvektsøvelser med fokus på styrke, stabilitet og bevegelighet. Du får pulsen lett opp og får trent hele kroppen uten bruk av utstyr. Nivået tilrettelegges hver enkelt. For deg som ønsker å komme i gang med trening. Gruppen holdes i treningssal.

45 min

Tabata – Kondisjon

En tabata består av åtte runder med 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Med gøy musikk og få pauser er dette en treningsform som er rask, men effektiv. Og ikke minst, utrolig gøy. Tabata – kondisjon er en gruppetime der målet er å øke kondisjonen med forskjellige type øvelser.

45 min

Yin Yoga (for alle nivå)

Yin Yoga er en rolig og populær yogaform med fokus på passive strekkøvelser for rygg, hofter, skuldre, nakke samt god pusteteknikk. De passive stillingene blir holdt over tid med eller uten hjelpemiddel. Stive områder får økt sirkulasjon og gjenvinner bevegelighet.

55 min

Fallforebyggende trening

Her jobber vi med styrke i blant annet hofter og sete, lårmuskulatur og med balanse. Denne timen er aktuell for personer over 65 og spesielt tilpasset deg som nylig har tatt i bruk et ganghjelpemiddel.

Paradis Helse

Sandbrekkevegen 13, 5231 Paradis
465 04 000 | post@paradishelse.no

Åpningstider

Mandag: 08:00 – 20:00
Tirsdag: 08:00 – 20:00
Onsdag: 08:00 – 20:00
Torsdag: 08:00 – 20:00
Fredag: 08:00 – 16:00
Lørdag: 10:00 – 13:00

Facebook

Følg med på hva som skjer

FACEBOOK

Instagram

Følg med på hva som skjer