Behandling med intimlaser

Tap av collagen og løsere bindevev i underlivet som resultat av aldring og/eller svangerskap gir ofte underlivsplager hos kvinner. Behandling med laser kan være effektivt mot disse plagende.

Behandling med Fotona Laser stimulerer produksjon og remodulering av kollagenfibre og elastin og kan bidra til en betydelig reduksjon av disse plagene. Behandlingen fører også til økt blodgjennomstrømningen i vevet som hjelper med å normalisere pH og forebygge tørrhet og infeksjoner.

Resultatet er en fastere skjede med bedre støtte for urinrøret. Dette gir mindre urinlekkasje ved hoste og aktivitet og en sterkere muskelvegg med bedre kontakt ved samleie.

Behandlingen har dokumentert effekt og er trygg og smertefri. Den benyttes av kvinner verden over. Komplikasjoner er sjeldne og som regel forbigående. De vanligste rapporterte komplikasjonene er økt utflod (4%) og slimhinnehevelse etter behandling (3.5%). En medisinsk vurdering med gynekologisk undersøkelse er påkrevd før første behandling og som en etterkontroll.  Man må sette av ca 30 minutter til hver laserbehandling. Behandlingen er smertefri og det er ingen nedetid etterpå. Det anbefales 3 behandlinger med 4-6 ukers intervall. Undersøkelse, behandling og etterkontroll utføres av Dr. Ingrid Rokstad. Det anbefales å gjøre oppfølgningsbehandling én gang pr år for å vedlikeholde effekten av behandlingen.

Nedsatt elastisitet i skjedevegger

Etter en fødsel kan det oppstå slapphet i skjedeveggene pga overstrekking av bekkenbunn og slimhinner. En laserbehandling kan stramme opp og minske diameteren i skjeden. Dette er av betydning for seksualfunksjonen både for kvinnen og hennes partner. Denne behandlingen har i undersøkelser gitt veldig høy pasientfornøydhet. Dette kan være et vanskelig tema å snakke om, og vi erfarer at mange opplever dette problemet etter fødsler. Ta en prat med oss om det er noe du lurer på.

Urinlekkasje (stressinkontinens)

Urininkontinens er ufrivillig urinlekkasje. Ifølge en norsk undersøkelse rapporterer  ca. 30% av kvinner om dette problemet. Ved stressinkontinens vil man oppleve urinlekkasje ved f. eks  løping, dansing, løfting, hoste og latter. Dette kan være et problem for kvinner i alle aldre, også yngre kvinner særlig etter barnefødsler, men manifesterer seg mer ved økende alder. Ved lette/moderate plager kan laserbehandling være et meget godt alternativ til kirurgisk behandling.

Tørre slimhinner

Særlig etter overgangsalder plages mange kvinner med tørre slimhinner som kan gi ubehag og svie ved samleie. Det finnes medikamenter som kan hjelpe for dette, men ikke alle kvinner kan eller vil bruke hormonpreparater. Fotona RenovaLase laserbehandling fungerer ved at den bygger opp slimhinnene og forhindrer tørrhet. Behandlingen stimulerer til økt kollagenproduksjon, gjenoppbygging av slimhinnen, som gir god effekt når det gjelder både fuktighet og elastisitet.

Priser

Konsultasjon
Gynekologisk forundersøkelse, medisinsk vurdering og etterkontroll kr 1250.-

RenovaLase
Tørre slimhinner. Hver behandling koster 5500.- Tre behandlinger 12.900.-

IntimaLase
Vaginal oppstramming. Hver behandling koster 5500.- Tre behandlinger 12.900.-

IncontiLase
Inkontinens. Hver behandling koster 5500.- Tre behandlinger 12.900.-

Etterkontroll og oppfølging
+ én årlig vedlikeholdsbehandling koster 5500.-