Laser mot akne (kviser) og aknearr

Aktiv akne er en vanlig og ofte sjenerende hudsykdom som oppstår når kjertler i huden produserer for mye talg. Dette kan gi tette utførselsganger og dermed en betennelsesreaksjon med vekst av bakterien Acnes. Akne kan ramme huden i tenårene, men også senere i livet. Dette beskrives gjerne som voksen-akne.

Vi kan behandle aktiv akne (kviser), aknearr og pigmentering etter akne med laser og medisinsk hudpleie og med reseptbelagte kremer og tabletter.

Behandling med laser egner seg for å redusere akne ved moderat betennelse. Laserlyset dreper aknebakteriene i porene i huden og bidrar til en regenerering av kollagen og dermed mindre betennelse og en sunnere hud.

Laser kan også brukes til å redusere synligheten av aknearr. Både mindre områder og hele ansiktet kan behandles.

Laserlyset stimulerer huden slik at den produserer mer kollagen og resultatet blir en mykere overgang mellom arrvev og den normale huden rundt arrvevet.

Nytt kollagen i arrområdet forbedrer hudens evne til å danne nye celler slik at huden blir smidigere. Dette er en skånsom behandlingsmetode hvor fullstendig hudleging oppnås i løpet av noen dager.

Mild akne og uren hud behandler vi med medisinske hudpleieprodukter. Disse inneholder blant annet salisylsyre, glykolsyre, antioksidanter og betennelsesdempende ingredienser.  Vi kan også behandle med antibiotika i tablettform eller med reseptbelagte kremer som EpiDuo, benzoylperoxid og adaptalen ved alvorligere akneinfeksjon. Dersom det vurderes nødvendig kan vi henvise deg til Hudavdelingen på Haukeland for en vurdering med tanke på isotretinoin behandling. Dette er som regel den mest effektive medisinen for akne, men den kan også gi en rekke uønskede bivirkninger og behandling må vurderes og overvåkes nøye.

Hos oss lages det en individuell plan for behandling av både akne og aknearr, men erfaringsmessig bør det utføres minst 3 behandlinger med ca 3 ukers mellomrom for begge tilstander. Det er også viktig med en god hudpleierutine både før og etter behandling for å oppnå best mulig resultat.

  • Prisen avhenger av problemstilling og utbredelse og ligger fra kr 950,- per behandling. 4 behandlinger fra kr 2850,-